আমার বন্ধু ইন্টার ১ম বর্ষ পড়ে ২য় বর্ষ না পড়ে ডিপ্লোমা ইন ইঞ্জিনিয়ারিং এ ভর্তি হয়েছে এখন আগের কলেজ থেকে মার্কশিট তুলতে হবে। এখন কিভাবে, কেমন করে, কি আবেদন লিখতে হবে বলেন প্লীজ।।।
SChoolWab

বরাবর অধ্যক্ষ , আপনার কলেজের নাম বিষয়ঃ মুল নাম্বার পত্র উত্তলণের জন্য আবেদন। জনাব, ..................................................আমি আপনার কলেজের একাদশ/দ্বাদশ শ্রেণির একজন ছাত্র। আমি পারিবারিক কারণে/ব্যক্তিগত কারণে ডিপ্লোমা ইঞ্জিয়ারিং এ ভর্তি হতে চাচ্ছি। এজন্য আমার ssc এর মুল নাম্বারপত্র খুব প্রয়োজন। জনাবের নিকট আকুল আবেদন, আমাকে আমার মুল নাম্বারপত্র দিয়ে আমার ইচ্ছা পূরণে সহায়তা করতে মর্জি হন।  আপনার একান্ত অনুগত ছাত্র আপনার নাম শ্রেনি রোলঃ তারিখঃ

To

The Principal/Higher Authority

XYZ School (School Name)

Subject: Request for Admission Cancellation

Dear Sir/Madam,

I got myself enrolled in this (Semester name; like: summer semester) for A/O-levels in your prestigious school/College. I fulfilled all the necessities and also paid the fee in advance. But now, I am moving to (City/State name) immediately because my father got business/job setup there and we cannot miss it because it will be a loss for us as my father has invested a lot of money in it (state specific reason..).

Therefore, I request you to cancel my admission and revisit my advance fee payment so that all the requirements are done duly on time. I would also need a certificate indicating my successful admission in your school so that I have a proof and I do not get any complexity in getting admitted in the new school/college.

I will be highly obliged to you for this kind proceed.

Thanking you;

Yours sincerely,

Name….

Admission Department name…