Write a letter to him describing the bad effects of smoking.

আপনি আগে পরে দিয়ে নিবেন। আমি শুধু বডিটুকু লিখে দিচ্ছি।

Smoking is a very bad habit. It does a lot of harm to us. A single puff of cigarette smoke contains 15 billion particles of substances which are very dangerous for our health. Smoking causes cancer, heart attack and other fatal diseases. A little extrent of cigarette's smoke damages our lungs and losses man's longevity. Excessive smoking may lead a person for premature death.

ইন্টারনেটে দেখেছি এবং কয়েকটা লাইন আর শব্দ অ্যাড করেছি। আশা করি কপি-পেস্ট বলবেন না। কারণ লাইনগুলো পুরোপুরি কপি করি নি। দেখে দেখে নিজের ভাষায় তুলেছি।