H, Li, C, N, F, Si, P, S, Cl, Al, K, Ca, Mn, Fe, Cu, Zn মৌলগুলোর জারণ সংখ৽া কত? Ans pls!

মৌল -------- জারণ সংখ্যা  H, Li, K-----------+১ C-------------------- +৪ N-------------------+৩ F,Cl---------------- -1 Al------------------- +3 Ca-------------------+2 Mn-------------------+3, +5,+7 Fe,Cu----------------+2,+3 Zn-------------------- +2 S----------------------- +2,+4,+6 Si---------------------- +4 P----------------------- +3,+5

H=+1 আবার -1ও Li=+1 F=-1 Cl=-1 K=+1 Ca=+2 Mn=+2 O=-2 Mg=+2