বাংলা ২য় এর আরো কিছু পারিভাষিক শব্দের অর্থ লিখে দিন। 1. High court ministery of agriculture 2. Head coshier 3. head of the state 4. joint secretary 5. Health department 6. Directorate of food 7. Directorate of Education 8. upper, Division Assistant

High Court- উচ্চ অাদালত। Ministry of Agriculture- কৃষি মন্ত্রণালয়।  Head Cashier- প্রধান কোষাধ্যক্ষ।  Head of the State-রাষ্ট্রপ্রধান। Joint Secretary- যুগ্মসচিব। Health Department- স্বাস্থ্য অধিদপ্তর। Directorate of Food- খাদ্য অধিদপ্তর। Directorate of Education- শিক্ষা অধিদপ্তর।  Upper Division Assistant- উচ্চমান সহকারী।