Dr. Shoyeb

Gatifloxacin is indicated in the following infections:

  • Acute bacterial exacerbation of chronic bronchitis due to Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Moraxella catarrhalis, or Staphylococcus aureus.
  • Acute sinusitis due to Streptococcus pneumoniae or Haemophilus influenzae.
  • Community-acquired pneumonia due to Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Moraxella catarrhalis, Staphylococcus aureus, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae, or Legionella pneumophila.
  • Uncomplicated skin and skin structure infections (i.e., simple abscesses, furuncles, folliculitis, wound infections, and cellulitis) due to Staphylococcus aureus or Streptococcus pyogenes.
  • Uncomplicated urinary tract infections due to Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, or Proteus mirabilis.
  • Complicated urinary tract infections due to Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, or Proteus mirabilis.
  • Pyelonephritis due to Escherichia coli.
  • Uncomplicated urethral and cervical gonorrhea due to Neisseria gonorrhoeae.
  • Acute, uncomplicated rectal infections in women due to Neisseria gonorrhoeae.

Tag Tablet সম্পর্কে বিস্তারিত জেনে নিন এই লিঙ্ক থেকে Tag